Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

1. septembrī, dienu pirms jaunā studiju gada sākuma un pirmajām lekcijām, notiks vērienīgākie Latvijas Universitātes (LU) studentu svētki “Aristotelis”, kur aicināti pievienoties visi LU studenti, īpaši pirmkursnieki!

Pasākuma oficiālā daļa norisināsies Rātslaukumā, Rīgā un pievienoties pasākumam ir aicināts ikviens, īpaši visi jaunie studenti, kas šogad uzsāks studijas LU. Ieeja – bezmaksas. Oficiālajai daļai beidzoties, LU studenti kopīgi dosies gājienā, pieskandinot Vecrīgas ielas, kā arī noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, pēc tam - kopīgs gājiena turpinājums līdz LU galvenajai ēkai, Raiņa bulvārī 19.  

No plkst. 20.00 tiks vērtas vaļā LU galvenās ēkas durvis. Tam sekos arī studentu svētku “Aristotelis” neoficiālā daļa jeb notiks vakara daļas atklāšana LU Lielajā aulā.  

Vakara daļā uzstāsies Latvijā zināmi mūziķi, kā piemēram, Žoržs Siksna un grupa Astro'n'out. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja piedalīties citās aktivitātes visā Universitātes ēkā, iespēja iegādāties gan ēdienu, gan dzērienus. Pusnaktī jaunie studenti tiks aicināti kopīgi nodot zvērestu. 

Atgādinām, ka oficiālajā daļā ieeja ir bez maksas, taču vakara daļas apmeklēšanai - nepieciešams iegādāties biļeti, kā arī vakara daļu var apmeklēt tikai pilngadīgas personas (18+).  

Latvijas lielākie studentu svētki sākas ar kārtīgu iesildīšanos, katrai fakultātei sagaidot savus jaunos studentus savās telpās, lai iepazīstinātu jau laicīgi ar tradīcijām, leģendām mācīšanās stilu un citiem piedzīvojumiem. Tādēļ aicinām jaunos LU studentus piedalīties arī Pirmsaristotelī un iepazīt savus jaunos kursabiedrus un vecāko kursu studentus.  

Plašāka informācija par studentu svētkiem pieejama aristotelis.lv.  

Dalīties