Pēc LU Medicīnas fakultātes ārstniecības studentu iniciatīvas un ar prof. Konstantīna Kalnbērza atbalstu, 2013.gada 5.martā plkst.17.00 LU Medicīnas fakultātes Traumatoloģijas un ortopēdijas auditorijā (Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca, Duntes iela 22; lielās (sarkanās mājas) 6. stāvs) plānots dibināt Traumatoloģijas un ortopēdijas pulciņu.

Tā mērķis ir dot iespēju studentiem profesionālu speciālistu un mācībspēku vadībā padziļināti apgūt šo medicīnas jomu. Pulciņš paredzēts Ārstniecības profesionālās studiju programmas visu kursu studentiem.

Pateicoties 2012. gada 30.novembrī atklātajai no LU fonda līdzekļiem izveidotajai LU MF Diagnostikas darba stacijai, studentiem, būs iespēja vairāk pievērsties pētniecībai traumatoloģijā un ortopēdijā, apgūt mērījumu un diagnostikas metodes, apkopot iegūtos datus izmantošanai studentu zinātniskajos darbos un publikācijās.

Pulciņa ietvaros studentiem būs iespēja doties uz operāciju zāli un ne tikai teorētiski, bet arī praktiski apgūt operāciju tehniku. Būs iespēja praktiski apgūt šūšanas, griešanas, siešanas - mezglošanas tehnikas, desmurģiju, ģipsēšanas tehniku.

Aktīvākajiem un centīgākajiem studentiem atlases kārtā vasaras mēnešos būs iespēja doties uz Vāciju, kur Bavārijā, Albštatē Sana Klinik Traumatoloģijas un ortopēdijas privātklīnikā prof. Dr. Bernhard Gondolph-Zink vadībā stažēties ortopēdijā un traumatoloģijā.

Pieteikties dalībai pulciņā var apmeklējot pirmo tā nodarbību vai sazinoties ar 4.kursa studentu Edgaru Gineviču e-pasts: ortotraumas.lu@gmail.com

tālr.: 27855446

Lai atrastu ceļu uz LU Medicīnas fakultātes Traumatoloģijas un ortopēdijas auditoriju skatīt karti: www.vieglicelot.lv/lv/object/traumatologijas-un-ortopedijas-slimnica.htm


Dalīties